vrijdag 29 juli 2016

Je ligt in bed en hebt het gevoel of er beestjes over je lijf lopen.

Verdorie!! Het lijkt wel of er beestjes over m'n lijf lopen.

Het is iets raars, maar sinds ik PDS heb, zijn er van die momenten waarop ik het gevoel heb alsof er beestjes over m'n lijf lopen wanneer ik in bed lig. In het begin toen ik nog maar net PDS had, merkte ik voor het eerst dat ik heel vaak her en der begon te krabben of te vegen over m'n lijf omdat het kriebelt. Het was zo'n soort kriebel die je krijgt wanneer er een insect over je lijf heen loopt. In eerste instantie dacht ik er niet zo bij na, maar ik begon langzaam door te krijgen dat het een soort bijklacht was veroorzaakt door PDS. Gelukkig heb ik het tegenwoordig niet zoveel meer dat ik het gevoel heb alsof er beestjes over me heen lopen.

PDS is op zich al heel erg vervelend, maar er komen zo her en der wel eens van die klachten bij die veroorzaakt worden door PDS. Helaas weet ik eigenlijk ook niet zo goed waarom bepaalde klachten de kop op steken bij PDS. Soms probeer ik het logisch te bekijken en probeer ik te snappen waarom bepaalde klachten komen. Het gevoel van beestje over je lijf heen lopen gebeurd eigenlijk vrijwel altijd wanneer je in bed ligt. Je voel het daar kriebelen, je voelt het hier kriebelen en daar her kriebelen. Het is stront vervelend, maar het kan zeker geen kwaad.

Ik zal vertellen hoe ik erover denk waardoor het komt dat je het gevoel van beestje hebt.
PDS zorgt in zeker zin voor bepaalde spanning in het lichaam, waardoor de zenuwen op andere plekken weer wat gevoeliger worden. Wanneer je dan in bed ligt, begint je lichaam zich te ontspannen of het probeert zich te ontspannen. Ik denk dat door het ontspannen van het lichaam de zenuwen nog niet zomaar tot rust komen. Het gekke is dat je kriebels krijgt op plekken van je lichaam die bedekt zijn door je deken of dekbed. De zenuwen zijn dus nog wat overgevoelig en door de wrijving van je deken of dekbed zorgt dat op de een of andere manier voor een bepaalde prikken waardoor men kriebels krijgt die het gevoel geven van lopende beestjes over je lijf.

Het klinkt misschien raar, maar dit is mijn idee waardoor je het gevoel hebt van beestje over je lijf lopen hebt. Ik ben geen arts of specialist, maar logisch gezien kan ik er geen andere verklaring voor vinden. Misschien heeft iemand anders er wel een ander idee over of een andere mening.
Helaas is er ook niks tegen te doen en is het dus even doorbijten en krabben tot dat het gevoel voorbij is. Wanneer het gevoel over is, dan zul je waarschijnlijk eindelijk helemaal ontspannen zijn.


Wees kritisch en blijf altijd goed nadenken. Ik ben geen arts of specialist en alles wat ik beschrijf of beschreven heb zijn allemaal dingen uit ervaring. Ook mijn meningen of gedachtes hoeven ook niet altijd perse de waarheid te zijn. Mensen die PDS hebben zijn allemaal verschillend. Wat voor de een heel goed werkt, kan bij de ander juist heel slecht uitpakken. Proberen van dingen is dus altijd goed om te kijken of iets werkt of niet werkt.

Voor meer informatie over PDS: http://www.pdsb.nl

2 opmerkingen:

  1. Kan het niet zo zijn dat je een vitamine d of b12 tekort hebt of vitamine opname probleem? Ik heb ook dat beestjes gevoel. Ik heb colitis ulcerosa en daardoor een vitamine opname probleem. Heb je wel eens bloed laten prikken of laten testen op allergie?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jennifer,
    Ik heb al verschillende keren bloed laten prikken om te kijken of er vitamine tekorten waren. Bij elke controle bleek alles gewoon in orde te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen