zondag 10 juli 2011

CT-scan

De afgelopen maanden heb ik heel veel last gehad van mijn buik en daarmee bedoel ik dat ik behoorlijke pijn heb aan mijn buik.
Verschillende keren heb ik bij de dokter gezeten en in eerste instantie ben ik de eerste paar keer bij de huisartsenpost geweest omdat ik dus ontzettend veel pijn had.
Na de paar keer bij de huisartsenpost geweest te zijn ben ik naar mijn eigen huisarts gegaan en hebben we een paar dingen doorgenomen en verschillende medicijnen geprobeerd.
Uiteindelijk heeft hij me maar door verwezen naar de MDL-arts en die moest dan even kijken wat er aan hand zou kunnen zijn.
Het vermoeden bestaat dat ik heel veel verklevingen heb in mijn buik, maar ja dat kun je vanuit de buitenkant niet zien natuurlijk.

Na 2 maanden wachten kon ik afgelopen woensdag naar de specialist en heb ik daar mijn verhaal gedaan en uitgelegd waar ik last van had.
Ze kon mij ook niet echt vertellen wat er nu aan de hand zou kunnen zijn, maar ook zij sloot niet uit dat het verklevingen konden zijn en daardoor besloot ze maar dat ik een CT-scan moest laten maken.
Nu komt het mooie dat ik vrijdags al terecht kon voor de CT-scan en dat is best wel snel.
Afgelopen donderdag avond moest ik beginnen met het drinken van contrastvloeistof en ik kan je zeggen dat het niet echt lekker is, maar het is ook niet echt vies.
Ik had een flesje met contrastvloeistof meegekregen en daarvan moest ik de helft mengen met een halve liter water en dat moest ik dan binnen 2 uur opdrinken.
De andere helft van het flesje contrastvloeistof moest ik bewaren en dat moest ik dan een uur voordat ik de CT-scan zou krijgen opdrinken.
Nou ja in ieder geval het is misschien niet echt lekker om te drinken, maar is nou ook niet echt vervelend om het te drinken.
Twee uur voordat ik de CT-scan zou krijgen mocht ik niks meer drinken, eten of roken.
Ook dat is goed te doen en moet voor de meeste mensen geen probleem zijn.

De CT-scan op zich zelf valt ook heel erg mee, omdat ik een CT-scan van mijn buik moest laten maken hoefde ik alleen maar m'n schoenen en m'n broek uit te doen.
Ik heb een CT-scan gehad waarbij je niet in een tunnel terecht komt, maar het is gewoon een groot gat waar je doorheen gaat.
Voor de CT-scan kreeg ik ook nog een infuus waardoor ze tijdens CT-scan ook nog eens contrastvloeistof inspuiten in de bloedvaten.
Op deze manier kunnen ze alles goed zien wat ze moesten kunnen zien.
Wanneer ze het contrastvloeistof in je bloed spuiten, dan krijg je even een heel branderig gevoel in je lichaam.
Dit branderige gevoel is na een paar minuten weer voorbij, maar het is wel even een heel raar gevoel.
De CT-scan zelf duurde maar 5 minuten of zo iets, maar alles bij elkaar ben je wel 20 minuten bezig.
Ik kan alleen maar zeggen, ik had het nog nooit meegemaakt, maar het is me echt meegevallen.
De contrastvloeistof die ik moest drinken was ervoor om te zorgen dat mijn darmen en andere organen goed te zien waren en het contrastvloeistof wat ze in m'n bloed spoten was om te zorgen dat mijn bloedvaten goed te zien waren.

Nu ik de ervaring heb, moet ik zeggen dat ik kan zeggen dat ik niet goed tegen die contrastvloeistof kan die ik moest drinken.
Mijn darmen gingen daar zo erg door te keer en dat het even flink meer pijn ging doen en dat ik heel erg last van lucht en gas ontwikkeling kreeg.
Maar om te kunnen zien of dat er wat aan de hand ik is mijn buik, heb ik het wel voor over.
Nu is het nog even een paar dagen wachten op de uitslag en dan maar weer zien wat er komen gaat.
A.s. donderdag moet ik terug naar de MDL-arts en dan krijg ik dus de uitslag te horen.
Als het verklevingen zijn, dan kan het wel eens zijn dat ik daaraan geopereerd moet worden of moeten we kijken wat we anders kunnen doen.
Nou kan ik wel gaan speculeren over de uitslag, maar dat zal ik maar niet gaan doen.
Het enige wat ik kan doen, is gewoon rustig afwachten en maar zien wat de uitslag zal zijn.
Misschien is er wel helemaal niks te zien en blijft het dus een raadsel waarom ik zoveel pijn blijf houden en dan kan ik misschien alleen nog wat pijnstillers krijgen.
Hierover had de arts ook al wat woorden over laten vallen.
Of mijn PDS is erger geworden of er is iets meer aan de hand, maar daar komen we snel genoeg achter.

Heb je PDS en weet je niet waar je voor vragen of informatie terecht moet, ga dan eens kijken op www.pdsb.nl en wordt dan tevens lid als je dit aanspreekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten